Meld deg på nyhetsbrev
Populære Eventer

Nøtteknekkeren

02.12.2017 - 09.12.2017

Den Norske Opera & Ballett
(Se kart)Pris fra kr 1370,-

pr. person i dbl.rom
inkl. billett, rom og frokost
Billetter i Orkester.
Varighet: 2 timer og 15 min, 1 pause.


Radisson Blu Plaza kr. 1370
Telefonbestilling:

Mandag - Fredag 09 - 16

Oslo

Nøtteknekkeren - Den Norske Opera & Ballett

Nasjonalballettens juleeventyr.


Den klassiske balletten Nøtteknekkeren er juletradisjon for liten og stor. «Et eventyr du bare vil bli værende i», mente Dagbladet etter premieren på Nasjonalballettens nye versjon i 2016. Det er Kaloyan Boyadjiev og Jon Bausor som står bak denne spennende gjenfortellingen av E.T.A. Hoffmanns eventyr «Nøtteknekkeren og Musekongen».

 

Vi er i Kristiania i 1906, og det skal være juleselskap hos diplomat-familien Stahlbaum. Blant gjestene er familier fra andre land og den mystiske onkel Drosselmeyer. Clara er verken barn eller voksen, og føler seg utenfor i det store selskapet. Hun bryr seg ikke stort om alle lekene, gavene eller godteriene, men så gir Drosselmeyer henne en fascinerende nøtteknekkerdukke. I løpet av festen sovner Clara, og magiske ting begynner å skje.

  

Nøtteknekkeren er førjulseventyret der Clara drømmer seg bort, gjestene forvandles til rotter og mus og nøtteknekkerdukken til en prins. Sammen drar de til et drømmeland, der gavene fra de utenlandske gjestene byr opp til dans. Det er russisk dans og spansk dans, snøfnugg og blomster, vafler og cupcakes, alt i en fargesprakende lek av noen kostymer. Hele Nasjonalballetten og Ballettskolen er med, og Operaorkestret spiller Tsjajkovskijs kjente musikk.

 

Velkommen inn i ballettdrømmen!

 

Musikk: Peter Tsjajkovskij

Fot: Erik Berg

 

For mer informasjon, sjekk www.operaen.no 

Show & Teater i Oslo


Konserter i Oslo