Meld deg på nyhetsbrev
Populære Eventer

The Book of Mormon

06.09.2025 - 04.10.2025

Folketeateret
(Se kart)Pris fra kr 2010,-

pr. person i dbl.rom
inkl. billett, rom og frokost


Scandic St. Olavsplass kr. 2010
Scandic City kr. 2065
Scandic Victoria kr. 2065
Grand by Scandic kr. 2650
Telefonbestilling:

Mandag - Fredag 09 - 16

Oslo

The Book of Mormon - Folketeateret

Scenekvelder har gleden av å kunngjøre at The Book of Mormon skal settes opp i en storslagen produksjon på Folketeateret, høsten 2025!


Musikalen er skrevet av skaperne av South Park, Matt Stone og Trey Parker, og blir betegnet som et mesterverk av komisk genialitet. The Book of Mormon har vunnet hele ni Tony Awards, høstet strålende anmeldelser og er blant de største og mest populære og etterspurte musikalene på West End og Broadway, hvor den har gått sin seiersgang i over 10 år! Musikalen er kjent for sin grensesprengende, satiriske og politisk ukorrekte humor, og er inspirert av skapernes egen South Park-episode "All About Mormons", som først ble sendt på Comedy Central i 2003. 

 

“Vi gleder oss stort til å sette opp The Book of Mormon for første gang her på Folketeateret! Jeg håper at musikalen vil underholde, utfordre og engasjere publikum på nye måter”, sier Karianne Jæger, Executive Producer og eier, Scenekvelder.

 

The Book of Mormon er historien om to unge mormonmisjonærer, Elder Price og Elder Cunningham, som arbeider om å spre budskapet til “De siste dagers hellige” til lokalbefolkningen i en liten by i Uganda. Utfordringene i den lille byen i Uganda viser seg å være langt større enn de kunne forestilt seg. Der de hadde håpet å kunne spre ordet om den viktige boken som vil gi deg et bedre og mer opplyst liv, møter de et lokalsamfunn som har langt større utfordringer å stri med, som aids, sult, omskjæring og lokale krigsherrer. Møtet blir mildt sagt et kulturkrasj, men en mormoner gir aldri opp!

 

Dette er en overraskende og satirisk musikal, som har sprengt alle grenser for hva man kan tulle med. Kanskje ikke overraskende for de som allerede er kjent med arbeidet til Trey Parker og Matt Stone. Denne duoen har i årevis utfordret ideologier og tankesett gjennom filmen og serien South Park, noe som virkelig kommer frem i denne musikalen.

 

“Denne musikalen klarer å utfordre oss på flere nivåer i tillegg til å underholde. På virtuos måte tvinges vi til å tenke gjennom fordommer og egne holdninger samtidig som vi ler av det», Atle Halstensen, Kunstnerisk leder og eier, Scenekvelder.

 

Forestillingen ble i 2017 satt opp på nynorsk på Det Norske Teateret, nå gleder vi oss til å sette den opp for første gang på Folketeateret og på bokmål!

 

Vi gleder oss til å ønske publikum velkommen til denne gøyale latterkulen av en musikal!

Show & Teater i Oslo


Konserter i Oslo