Meld deg på nyhetsbrev
Populære Eventer

LAZARUS

11.05.2019 - 16.05.2020

Det Norske Teatret
(Se kart)Pris fra kr 1085,-

pr. person i dbl.rom
inkl. billett, rom og frokost


Scandic St. Olavsplass kr. 1155
Scandic Victoria kr. 1135
Scandic City kr. 1085
Scandic Solli kr. 1105
Scandic Holberg kr. 1085
Scandic Vulkan kr. 1105
Grand by Scandic kr. 1525
Telefonbestilling:

Mandag - Fredag 09 - 16

Oslo

LAZARUS - Det Norske Teatret

Musikkteater av David Bowie og Enda Walsh.
Ei av David Bowies siste gåver til fansen. Basert på filmen The man who fell to earth, med 18 av dei finaste låtane til Bowie.


Forside

VG - En magisk happening!


Forside

Dagsavisen - En opplevelse helt utenom det vanlige! 

På same tid som David Bowie arbeidde med avskjedsalbumet sitt Blackstar, skreiv han saman med Enda Walsh musikalen som hadde premiere i New York knappe to månadar før popikonet gjekk bort. Med Lazarus trekker han ein musikalske boge frå Blackstar tilbake til den musikalske starten og den skakke science-fiction-filmen The man who fell to earth, der Bowie sjølv spelte hovudrolla i 1976.

 

 Thomas Newton, ein utanomjordisk karakter, er sendt til jorda for å leite etter vatn til den uttørka planeten han kjem frå. I møte med det umenneskelege blant dei jordiske, knekk han saman. 40 år seinare er han framleis på jorda, dømt til evig liv og forsøker å drukne spøkelsa frå fortida i gin. Dette lykkast han ikkje med, og medan han lengtar etter forløysing, vekslar han mellom verkelegheita og sinnsforvirring. Det handlar om kjærleik og tap av kjærleik, om einsemd og om å kjenne seg framand. Han møter unge jenter, lengtande kvinner og slue menn, men det heile går berre føre seg i sinnet til Newton sjølv. Lazarus er ein poetisk lengt etter døden – med følge av 18 sterke låtar frå Bowies rike katalog.

 

Bowie var ein meister i forvandling, i fornying og i å skape karakterar som prega musikkscenen frå 60-talet fram til hans siste musikkvideo. Look up here, I’m in heaven, syng han profetisk frå sjukesenga, 3 dagar før han gjekk ut av tida. Han som formidla kunsten sin gjennom ulike figurar som Ziggy Stardust, Major Tom, Aladdin Sane og Thin White Duke, sørgde for at teateret fekk del i denne arven gjennom musikalen Lazarus.

 

Anders T. Andersen skal ha regien på Lazarus, som sidan premieren i november 2015 også har vore spelt i London og i ulike tyskspråklege byar. Med seg har han eit songsterkt ensemble på 8, og eit orkester på 7. Olav Myrtvedt har ansvar for scenografien og Dagny Drage Kleiva for kostyma.

 

Ein festkveld for Bowie-fans i alle aldrar.

 

Varighet: 2t og 10min inkludert pause.

Foto @Gavin Evans.

For mer informasjon sjekk www.detnorsketeatret.no

 

 

Show & Teater i Oslo


Konserter i Oslo