Meld deg på nyhetsbrev
Populære Eventer

Cyrano

01.12.2018

Nationaltheatret
(Se kart)Pris fra kr 1130,-

pr. person i dbl.rom
inkl. billett, rom, og frokost.


Scandic Victoria kr. 1180
Scandic St. Olavsplass kr. 1180
Scandic City kr. 1180
Scandic Solli kr. 1130
Scandic Holberg kr. 1130
Telefonbestilling:

Mandag - Fredag 09 - 16

Oslo

Cyrano - Nationaltheatret

Nesevis tragikomedie.
Opplev Bjarte Hjelmeland som den store helten med altfor lang nese.Cyrano de Bergerac er en uovervinnelig soldat, en kompromissløs poet, dramatiker og samfunnskritiker med upåklagelig moral – og en overdimensjonert nese. Utseendet hindrer ham i å innrømme sin sterke kjærlighet for kusinen Roxane, som kun har nese for den billedskjønne Christian.

 

Men Christian har på ingen måte Cyranos dikterevne. Cyrano skriver brev til Roxane på vegne av Christian, og hennes kjærlighet til denne geniale mannen blir bare sterkere. Vil Roxane til slutt innse at utseendet ikke er alt, og at det er Cyrano hun har elsket hele tiden? Klarer Cyrano å se lengre enn sin egen moralske nesetipp og innrømme sin kjærlighet før det er for sent?

 

Cyrano de Bergerac fra 1897 er en tragikomisk, intens og følelsesladet historie om ulykkelig kjærlighet, mot og moral – fritt inspirert av en historisk person med samme navn. Fortellingen har blitt filmatisert flere ganger, blant annet med den franske skuespilleren Gérard Depardieu.

 

På Nationaltheatret møter du den store komedieskuespilleren Bjarte Hjelmeland i tittelrollen. Sammen med regissør Kjetil Bang-Hansen skal han gi liv til denne heroiske romantikeren og satirikeren. Teaternestor Bang-Hansen har en spesiell forkjærlighet til Cyrano de Bergerac. Han mener det har en teatral form, skjønnhet, romantikk og tragedie som vi vanligvis ikke ser i film og teater i dag: Stykket springer ut av en hengivenhet til teatret og poesien, og til den store og rene kjærligheten.

 

For mer informasjon sjekk www.nationaltheatret.no 

Show & Teater i Oslo


Konserter i Oslo