Meld deg på nyhetsbrev
Populære Eventer

Byggmester Solness

21.09.2018 - 13.10.2018

Nationaltheatret
(Se kart)Pris fra kr 1115,-

pr. person i dbl.rom
inkl. billett, rom, og frokost.


Scandic Victoria kr. 1165
Scandic St. Olavsplass kr. 1165
Scandic City kr. 1165
Scandic Solli kr. 1115
Scandic Holberg kr. 1115
Telefonbestilling:

Mandag - Fredag 09 - 16

Oslo

Byggmester Solness - Nationaltheatret

Offer på kunstens alter.
Kan man være byggmester uten å være menneske?Byggmester Halvard Solness har lagt sine beste og verste år bak seg. Han har opplevd den største krisen sammen med sin kone: En brann i Alines barndomshjem har ødelagt henne, men gitt ham en strålende arkitektkarriere. Halvard står ved et veiskille. Hva nå?

 

Han har brukt hele karrieren på å bygge hus for mennesker, uten at han klarer å skape et hjem for seg selv og familien. Nå er byggmesteren livredd for å bli tilsidesatt av yngre krefter. Men kanskje er det hans egne krefter som er den virkelige fienden? Plutselig dukker den unge Hilde Wangel opp og krever et ti år gammelt løfte innfridd. Vil hun klare å overbevise byggmesteren om å trosse frykten og gjennomføre sitt livs største bragd?

 

Byggmester Solness er et av Ibsens siste stykker, og handler om en suksessrik, men demonisert mann som har ofret både egen og andres lykke for kunsten. Regissør og teatersjef Stéphane Braunschweig ved nasjonalteatret l'Odéon i Paris har en forkjærlighet for Ibsens stykker. Han har gjestet Nationaltheatret før, blant annet med sin vakre og klare versjon av Villanden under Ibsenfestivalen i 2014. Nå har han fått med seg Mads Ousdal og Gisken Armand som herr og fru Solness, og Mariann Hole som utfordreren Hilde, i det som blir en stilren og klassisk versjon av Ibsens store drama.

 

I Ousdals skikkelse slippes vi tett på den jagede arkitekten, som slites mellom stormannsgalskap, midtlivskrise og gnagende skyldfølelse.

 

For mer informasjon sjekk www.nationaltheatret.no

Show & Teater i Oslo


Konserter i Oslo