Meld deg på nyhetsbrev
Populære Eventer

Björk Orchestral

03.08.2022

Bergenhus Festning, Plenen
(Se kart)Pris fra kr 1710,-

pr. person i dbl.rom
inkl. billett, rom og frokost

Aldersgrense 18 år.


Scandic Torget kr. 1710
Telefonbestilling:

Mandag - Fredag 09 - 16

Bergen

Björk Orchestral - Bergenhus Festning, Plenen

Bergen Live er utrolig stolte over å kunne presentere selveste Björk. På Plenen i Bergen onsdag 3. august, får vi møte en unik artist som gjennom flere tiår har påvirket populærkulturen og flyttet grenser med sin hvileløse skapertrang og beinharde integritet.


Tidligere i høst startet Björk et nytt kapittel i en eventyrlig karriere gjennom fire «Björk Orchestral»-konserter på Island i oktober. Neste år tar hun med seg konseptet på turné, og det er ekstra gledelig å presentere henne sammen med strykeorkesteret Trondheimsolistene, som selv er en internasjonal størrelse og kapabel til å matche selveste Björk. Til sammen har de to aktørene på scenen svimlende 28 Grammy-nominasjoner (15 til Björk, 12 nominasjoner og én pris til Trondheimsolistene).

 

Björk har også tidligere framført sine sanger i orkesterdrakt med stort hell. Blant annet ble en egen versjon av det mørke, men mektige oppbruddsalbumet «Vulnicura» (2015) spilt inn med strykerarrangement. I den forbindelse uttalte hun følgende til Sinfini Music: "For me, strings stand for the nerves of the human bodies. The voice and wind instruments are the lungs. Beats are for dancing and your heart pumping, but when you stroke stringed instruments, it's like your nerves vibrating. It's why we sympathise so easily with strings, I think, especially when you're going through painful stuff. You just want to grab a clip-on mic and get that... 'urrrrrrrrr'. It creates this angsty, almost uncomfortable sound – the sound of really raw emotion."

 

Trondheimsolistene stiller for anledningen med en stor strykebesetning.

 

- Vi ser veldig fram til samarbeidet med Björk, sier daglig leder Steinar Larsen i Trondheimsolistene.

 

- Hun er en av verdens mest profilerte artister gjennom flere tiår, og det er klart at det er stort for oss å få spille med henne og at hun ønsker å jobbe med oss – og ekstra stor stas at det skjer under Olavsfest. Trondheimsolistene er jo et sjangeruavhengig orkester, og med Björk blir dette garantert en konsert helt utenom det vanlige, lover Larsen.

   

Björk bærer alltid følelsene utenpå skjorta. Enten det er hjertesorg, kjærlighet, angst eller eufori – Björk vrenger sjela med et sjeldent rått og intenst nærvær. Etter 30 år høres Björk fortsatt ikke ut som noen andre.

 

Hun vil høres ut som noe helt for seg selv også med Trondheimsolistene i Bergen. Det kommer til å bli en forunderlig og uforutsigbar, men magisk vakker kveld.

Show & Teater i Bergen


Konserter i Bergen