Meld deg på nyhetsbrev
Populære Eventer

Kristin Lavransdatter

13.08.2020 - 15.08.2020

Bergenhus Festning, Plenen
(Se kart)Pris fra kr 1595,-

pr. person i dbl.rom
inkl. billett, rom og frokost.
Nummererte Sitteplasser i Felt B.


Scandic Neptun kr. 1595
Scandic Byparken kr. 1595
Hotel Norge by Scandic kr. 1750
Radisson Blu Royal kr. 1830
Telefonbestilling:

Mandag - Fredag 09 - 16

Bergen

Kristin Lavransdatter - Bergenhus Festning, Plenen

Suksessmusikalen Kristin Lavransdatter settes opp i spektakulært utendørsformat på Bergenhus Festning!


13. – 15. august 2020 blir eneste mulighet til å oppleve Kristin Lavransdatters fascinerende og begivenhetsrike liv på en scene i Bergen i 2020.

 

Kristin Lavransdatter av Svein Sturla Hungnes og Julian Berntzen var en megahit på DNS i 2018. Alle billettene var utsolgt før sceneteppet gikk opp for første gang. Nå settes suksessmusikalen endelig opp på nytt i ny og større drakt!

 

NB: Oppsetningen av Kristin Lavransdatter på Bergenhus Festning flyttes fra august 2019 til august 2020. Dette grunnet at arbeidet med å bearbeide Kristin Lavransdatter-forestillingen til en utendørsversjon har blitt mer omfattende enn opprinnelig planlagt. Mer tid til planlegging, tekniske installasjoner og arbeid med selve forestillingens uttrykk vil gi det ønskete kunstneriske resultat, og dermed en bedre opplevelse for publikum.

 

Det er nå også klart at suksessmusikalen hvor vi følger Kristin Lavransdatter fascinerende og begivenhetsrike liv skal settes opp i en tilsvarende spektakulær utendørsversjon på Karpedammen Scene på Akershus Festning i Oslo 25. – 29. august 2020. Men, vi beklager samtidig at vi ikke ser oss i stand til å følge vår opprinnelige plan.

 

Også denne gangen møter vi Herborg Kråkevik og Marius Hoff Mittet i hovedrollene som Kristin og Erlend i spissen for en eminent besetning. Ved nypremieren i 2020 får ensemblet musikalsk drahjelp av korister fra Edvard Grieg Kor og Edvard Grieg Ungdomskor samt fra Sjøforsvarets musikkorps.

 

Komponist Julian Berntzen røper at det arbeides med store nye arrangementer til de over 80 musikerne som skal bidra til å bære frem historien om Kristin.

«Å få gå inn i Kristinrolla eingong til - på sjølvaste Bergenhus Festning - er årets største Nådegåve! Det å få lov til å arbeida med Julian sin musikk, Svein Sturla si dramatisering og Brit Bildøen sine songtekstar endå eingong er rett og slett meir enn eg hadde kunne håpa på! Eg gler meg til sommarjobb på Festningen!» kommenterer Herborg Kråkevik, som spiller hovedrollen som Kristin.

 

Forestillingene i 2020 vil være tilpasset det store utendørsformatet med langt flere musikere enn på Den Nationale Scene. Der musikkteaterstykket som spilte for fulle saler på DNS varte i over to timer vil utendørsversjonen på naturskjønne Bergenhus Festning spenne over to akter med en total varighet på omlag 90 minutter pluss pause.

 

Både nummererte sitteplasser og unummererte ståplasser er tilgjengelig.

 

Skildringen av den lidenskapelige og forbudte kjærlighet mellom Kristin og hennes mann Erlend har berørt mennesker i generasjoner, og er både opprørende og sterkt medrivende. Kjærligheten er selve bindeleddet mellom hovedpersonene i romantrilogien; den går som en vev gjennom deres liv, styrer deres livsvalg – og alt som kommer i dens vei må vike…

«Romantriologien om Kristin Lavransdatter er en gripende historie om kjærlighetens mange fasetter som er  moderne i sin tematikk» – Svein Sturla Hungnes

 

Denne forestillingen, som spenner over fire tiår, følger Kristin og Erlends turbulente samliv og hovedkarakterens kvaler over livsvalgene hun har tatt. Sigrid Undsets romantrilogi er kjent som et av verdenslitteraturens fineste kvinneportrett og bidro til at hun mottok Nobelprisen i litteratur i 1928.

Oppsetningen på Bergenhus Festning er presentert av Den Nationale Scene, Bergen Live og Songbird Agency. «Vi er alle glade for at et helt unikt samarbeidsprosjekt mellom de strålende kulturinstitusjonene vi har i Bergen er kommet på plass, og for de fantastiske rammene rundt nypremieren i 2020», kommenterer Julian Berntzen.

 

Den spektakulære oppsetningen av Kristin Lavransdatter på Bergenhus Festning vil spenne over to akter med en totalt varighet på ca. 90 minutter + pause.

 

For mer informasjon sjekk www.bergenlive.no

 

 

 

Show & Teater i Bergen


Konserter i Bergen