Meld deg på nyhetsbrev
Populære Eventer

E16 Dødsvegen

26.04.2024 - 01.06.2024

Det Vestnorske Teateret
(Se kart)Pris fra kr 1205,-

pr. person i dbl.rom
inkl. billett, rom og frokost


Scandic Neptun kr. 1445
Scandic Byparken kr. 1395
Scandic Torget kr. 1205
Hotel Norge by Scandic kr. 1350
Telefonbestilling:

Mandag - Fredag 09 - 16

Bergen

E16 Dødsvegen - Det Vestnorske Teateret

Ein rasande revy!
Velkommen til vår musikalske nyskrivne revy med Christine Hope, Thomas Bye (til vanleg teatersjef på Det Vestnorske) og Gisle Børge Styve (pratande pianist).Møt E16: Ein veg som snirklar seg frå Bergen til Voss. Ein veg som tusenvis av bilistar køyrer kvar einaste dag; fleire med hjartet i halsen. For vegen frå Bergen til Voss har fått det ikkje spesielt hyggelege kallenamnet DØDSVEGEN. 

 

Når Det Vestnorske Teateret går til det merkelege skrittet å lage revy om ein veg (!), så er det fordi dette ikkje er ein vanleg veg. E16 rommar forteljinga som svært mange vestlendingar i meir eller mindre grad har kjent på: Verdiskapinga skjer på Vestlandet - pengane går til Oslo! Kvifor? Er vi mindre verdt?! 

 

No har ministrane igjen hatt kakefest på Arna stasjon og lova milliardar til prosjektet, men: Blir det noko av? Kan vi sleppe jubelen laus? Eller er det nok ein gong berre valflesk? Det er noko av det vi harselerer med i denne revyen. 

 

På scenen møter du Christine Hope, Thomas Bye og Gisle Børge Styve. Det blir humor, song og musikk! 

 

Høyr songen “E16” (tidlegare kjend som “E6” med DDE), om trailersjåføren som måtte køyre åtte timars omveg på grunn av ras, og ikkje rakk fram til KK i tide. Møt byråkratane som kjempar for at nyvegen likevel ikkje skal bli noko av. Og møt vossingen som mister alle venene sine, og held på å bli skilt, fordi ho ikkje er redd for å køyre på Dødsvegen!.   

 

Stykket er skrive av den svenske dramatikaren Klas Abrahamsson, som mellom anna har skrive: musikalen om Arbeiderpartiet, musikalen om den norske oljeeventyret, musikalen om IKEA - og ei lang rekkje andre prisvinnande framsyningar. 

 

Vi er glade for å ha med oss den erfarne regissøren Catrine Telle. Scenografi og kostymedesign er ved Lise Christensen og koreograf er Hilde Sol Erdal. Begge har jobba mykje ved Det Vestnorske Teateret, blant anna på alle Heim-kapitla. 

 

Varighet: Ikkje avklart enno

Show & Teater i Bergen


Konserter i Bergen