Meld deg på nyhetsbrev
Populære Eventer

E16 Dødsvegen

26.04.2024 - 08.06.2024

Det Vestnorske Teateret
(Se kart)Pris fra kr 1105,-

pr. person i dbl.rom
inkl. billett, rom og frokost


Scandic Neptun kr. 1105
Scandic Byparken kr. 1105
Scandic Torget kr. 1205
Hotel Norge by Scandic kr. 1340
Telefonbestilling:

Mandag - Fredag 09 - 16

Bergen

E16 Dødsvegen - Det Vestnorske Teateret

Møt E16: Ein veg som snirklar seg frå Bergen til Voss, vidare i retning Lærdal og Hønefoss - men som ikkje stoppar før du har kome til Gävle kommune, i Sverige.


Ein veg som tusenvis av bilistar køyrer kvar einaste dag; fleire med hjarte i halsen. For den delen av vegen som går frå Bergen til Voss har fått det ikkje spesielt hyggeleg kallenamnet DØDSVEGEN.

Når Det Vestnorske Teateret no går til det merkelege skrittet å lage teater om ein veg (!), så er det fordi dette ikkje er ein vanleg veg. E16 rommar forteljinga som svært mange vestlendingar i meir eller mindre grad har kjent på: Verdiskapinga skjer på vestlandet - pengane går til Oslo!

 

Så medan E18 på austlandsområdet vert utbygd i stor stil, lar politikarane der inne i hovudstaden folk døy på dei elendige vegane her vestpå. Kvifor? Er vi mindre verdt?!

 

To skodespelarar og ein pianist lovar å ta godt vare på deg. Slapp av: Det blir musikk, song og humor! Kva anna kan vi gjere enn å møte dei forbanna kunnskapslause, betrevitande, sjølvgode og sjølvopptekne austlendingane med eit smil?

 

Stykket er skrive av den svenske dramatikaren Klas Abrahamsson, som mellom anna har skrive musikalen om Arbeiderpartiet, musikalen om den norske oljeeventyret, musikalen om IKEA - og ei lang rekkje andre prisvinnande tekstar.

 

Av Klas Abrahamsson.
Info om det kunstnarlege laget kjem ut på eit seinare tidspunkt

Foto/visuelt uttrykk: Stig Håvard Dirdal.

 

Varighet: Ikke avklart enno

Show & Teater i Bergen


Konserter i Bergen