Meld deg på nyhetsbrev
Populære Eventer

Den Innbilt Syke

23.05.2019 - 25.05.2019

Den Nationale Scene
(Se kart)Pris fra kr 1485,-

pr. person i dbl.rom
inkl. billett, rom og frokost


Hotel Norge by Scandic kr. 1485
Telefonbestilling:

Mandag - Fredag 09 - 16

Bergen

Den Innbilt Syke - Den Nationale Scene

​Tøylesløs satire om piller, tarmskylling og diagnosehysteri.


Argan føler seg ikke bra. De rundt ham har det ikke så bra, de heller, omgitt som de er av hans tallrike pilleglass, mageremedier og sykdomshistorier.

 

Heldigvis finnes det en gifteklar datter, og med utsikter til å få en lege som svigersønn, kunne ikke Argan brydd seg mindre om hvem hun egentlig ønsker å gifte seg med. Det er jo så praktisk å ha en med reseptblokk i familien. I kulissene jobber hans personlige assistent for å dempe skadene som denne kjempebabyen av en mann forårsaker.  

 

Den despotiske og hypokondriske mannen som dominerer sine omgivelser med tarmskyllinger og mangfoldige sykdommer gestaltes av Mikael Persbrandt. Regien er ved Stefan Larsson, som tar over som teatersjef på Den Nationale Scene fra neste år. De to har samarbeidet ved flere anledninger, og gjorde stor suksess med Strindbergs Dødsdansen under Festspillene for tre år siden.    

 

På Store Scene blir Molières ville komedie fra 1673 et dritvittig oppgjør med diagnosehysteri og alternativmedisin og hva som skjer når man leser Felleskatalogen som om den var erotisk litteratur.    

 

Varighet: 2 timer og 30 minutter inkl. pause.

Fremføres på svenskt.

For mer informasjon sjekk www.fib.no

 

Foto: Mattis Edwall.

 

Show & Teater i Bergen


Konserter i Bergen