Meld deg på nyhetsbrev
Populære Eventer

Tryllefløyten

02.09.2017 - 23.09.2017

Den Norske Opera & Ballett
(Se kart)Pris fra kr 1370,-

pr. person i dbl.rom
inkl. billett, rom og frokost
Billetter i Orkester.
Varighet: 3 timer og 15 min, 1 pause.


Radisson Blu Plaza kr. 1370
Telefonbestilling:

Mandag - Fredag 09 - 16

Oslo

Tryllefløyten - Den Norske Opera & Ballett

Publikumssuksessen med Atle Antonsen endelig tilbake!


Velkommen til et fantastisk univers med Mozarts musikk, vakre prinsesser, merkelige skapninger, magiske toner, tryll og tull! På scenen står et topplag av skandinaviske sangere – og Atle Antonsen som fuglefangeren Papageno.

 

Handlingen utspiller seg på en fremmed planet, i en fjern galakse. Her krasjlander romskipet til prins Tamino – historiens helt. Papageno blir, om enn ganske motvillig, kompanjongen hans. Sammen skal de finne datteren til Nattens dronning, Pamina. Hun er fanget under jorda, der planetens menn har forskanset seg. Blant dem er pappaen hennes, Sarastro. Slik utspiller vår Tryllefløyten seg som et skilsmissedrama in space. 

 

Regissør Alexander Mørk-Eidem er kjent for sine gjenskapninger av klassiske stykker i nye settinger. Som i suksessene Peer Gynt på Nationaltheatret og En folkefiende på Stockholms Stadsteater, søker han etter verkenes opprinnelige hensikt for å gjøre dem relevante i vår tid: 

 

– Jeg liker å flytte klassikerne i tid og rom, og å lage nye forestillinger selv om de er basert på gamle verk. Med Tryllefløyten forsøker jeg å finne tilbake til den gøyale stemningen som må ha vært i salen da stykket ble vist for første gang, sier regissøren.

 

Mozarts syngespill ble opprinnelig fremført på komponistens morsmål tysk, for at det skulle nå et folkelig publikum, med sangere og skuespillere side om side.

 

Mørk-Eidem har selv bearbeidet den norske oversettelsen av Emanuel Schikaneders tekst slik at humor får spille hovedrollen – som ved urpremieren i 1791. Også da ble rollen som Papageno sunget av en komiker, nemlig tekstforfatteren selv.

 

Fremføres på norsk (modernisert tekst).

Tekstes på norsk og engelsk.

Musikk: Wolfgang Amadeus Mozart

 

For mer informasjon, sjekk www.operaen.no 

 

Show & Teater i Oslo


Konserter i Oslo