Meld deg på nyhetsbrev
Populære Eventer

Tosca

17.06.2017 - 24.06.2017

Den Norske Opera & Ballett
(Se kart)Pris fra kr 1360,-

pr. person i dbl.rom
inkl. billett, rom og frokost
Billetter i orkester på Hovedscenen.
Varighet 2t og 15min, en pause.


Radisson Blu Plaza kr. 1360
Telefonbestilling:

Mandag - Fredag 09 - 16

Oslo

Tosca - Den Norske Opera & Ballett

Brutal virkelighet i intimt kammerspill.


De første skarpe akkordene i Puccinis populære opera Tosca tar oss med inn i en verden med politisk uro, tortur og ubarmhjertig maktspill. I sentrum står lederen for etterretningstjenesten, Scarpia – en av operaverdenens virkelige bad boys. Hos ham går sadismen hånd i hånd med hans erotiske appetitt, særlig for sangerinnen Floria Tosca. Mens kjæresten hennes, kunstneren Mario Cavaradossi, tortureres, forteller Scarpia at prisen for å løslate ham fra politisk fangenskap er Tosca selv. 

 

Puccini tegner ut Scarpias mørke disharmonier i krass kontrast til det elskende parets vakre arier og duetter, som Cavaradossis kjente tårnarie og Toscas «Vissi d'arte». 

 

I sin nye produksjon fokuserer vår første, faste gjesteregissør Calixto Bieito på det intense og intime kammerspillet som spinner rundt disse tre, i tillegg til den brutale virkeligheten som operaen faktisk skildrer. 

 

Tosca hadde sin første premiere i Roma i 1900, og er satt til ved Napoleons beleiring av Italia hundre år tidligere. Tematikken er likevel tidløs. Scarpiaer finnes overalt i form av maktpersoner med et tilsynelatende vennlig ytre, men der vennligheten bare er et middel til å oppnå kontroll og få overtak.  

 

Fremføres på Italiensk, tekstes på norsk og engelsk.

Musikk: Giacomo Puccini

For mer informasjon sjekk www.operaen.no 

Show & Teater i Oslo


Konserter i Oslo